İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Olağanüstü toplanıyor

Son güncelleme tarihi 16 Mayıs 2021

Haber: Sibel Yeşilmen

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını “teröristlere” karşı ülkesini meşru müdafaa gerekçesiyle yaptığı söylemi Almanya başta olmak üzere birçok ülke liderleri tarafından seslendirilmeye başlasa da İsrail vurmayı sürdürüyor. Bu kez de , Gazze’de AP ve Al Jazeera’nın ofislerinin bulunduğu 12 katlı binayı hava saldırısıyla vurdu. İsrail ordusu, binada “Hamas askeri istihbaratı” bulunduğunu iddia etti.

Bu arada 16 Mayıs 2021 tarihinde Dışişleri Bakanları Düzeyinde Açık Katılımlı İİT İcra Komitesi Olağanüstü Toplantısı videokonferans formatında düzenlenecek.

İsrail’i hedef alan roket saldırılarını kınayan Başbakan Angela Merkel, Almanya’da antisemitik gösterilere izin verilmeyeceğini duyurdu. Alman hükümeti, İsrail’in bu saldırılar karşısındaki meşru müdafaa hakkını desteklemektedir” dedi.

Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırılarında sivil can kayıplarının hızla artması, BM Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı‘na (UNRWA) bağlı okulların zarar görmesi ve bölgede görev yapan Anadolu Ajansı kameramanı ile foto muhabirinin yaralanmaları, İsrail’in orantısız ve ayrım gözetmeyen saldırılarını açıkça ortaya koymaktadır. denildi.

Bakanlık açıklaması şöyle: İsrail’in bu kere Gazze’ye yönelik tank ve topçu atışlarına başladığı endişeyle öğrenilmiştir.

Sivil can kayıplarının daha da artmasına sebebiyet verecek bu saldırıların derhal durdurulması için uluslararası toplumu süratle harekete geçmeye davet ediyoruz.

İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, Anadolu Ajansı çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Türkiye, bu haklı davasında Filistin halkının yanında güçlü şekilde yer almayı sürdürecektir.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights