İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeni dönem…

Sibel Yeşilmen

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile Antalya Diplomasi Forumu’nda bir araya geldi.

İki ülke ilişkilerinin normalleşmesi sürecinde her iki Bakan da pozitif mesajlar verdi. Bakan Çavuşoğlu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kendisiyle son derece verimli, yapıcı görüşme gerçekleştirdik. Malumunuz İlişkilerimizi normalleştirmek için bir süreç başlattık, Cumhurbaşkanlarımız Erdoğan ve Paşinyan’ın karşılıklı pozitif mesajlarından sonra, özel temsilcilerimizi görevlendirdik, 2 defa bir araya ageldiler Moskova ve Viyana’da. İlişkilerimizi tam normalleştirmek için atılacak adımları görüştüler görüşmeye devam ediyorlar. Biz de bunların üzerinden biraz geçtik, değerlendirdik. Biz, Güney Kafkasyada istikrar ve barış için çaba sarfediyoruz ve çabalarımıza da her taraftan destek görüyoruz. Türkiye ve Ermenistan arasında atılan adımlar ve normalleşme sürecinden Azerbaycan da memnun. Destekliyor. Zaten, Bölgedeki istikrar ve barış hepimizin yararına bu yönde adımlar atmayı devam edeceğiz. Bu konuda mutabık da kaldık.”

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ise yaptığı konuşmada, “Davetiniz için teşekkür ederim. Daveti pozitif olarak kabul ettik. Görüşmemizde koşulsuz ikili ilişkilerin normalleşmesi için devam edeceğiz, özel temsilcilerimiz bu doğrultuda çalışıyor, çabalar gösteriyor. Biz de bu çabaları faydalı görüyoruz. Bölgemizide barış için çaba gösterme konusunda kararlıyız” diye konuştu.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights