İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Girdiğimiz gibi çıkarız…

Haber: Sibel Yeşilmen

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı çıkışı İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ilişkin muhalefetten gelen tepkileri diğerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Meclis’in alacağı bir karar filan değildir. Muhalefet bu işleri bilmiyor, bilse zaten böyle bir ifadeyi de böyle bir lafı da yapmazlar. Burada Cumhurbaşkanlığının attığı adım tamamıyla yasaldır ve bu attığı adımla da yoluna devam edecektir. Bunlar birçok şeyleri karıştırıyor. Yani bir defa uluslararası anlaşmaların altında mıdır, üstünde midir, bunları konuşmak sadece havayı bulandırmaktan başka bir şey değildir. Biz bu kararımızı aldık. 3 ay içerisinde de zaten bunu, özellikle konsey de söylüyor, 3 ay sonra da bununla ilgili kararını onlar da açıklayacaktır. Bizler de buradan çıkmış olacağız. Olay bu kadar basittir. Bu bizimle alakalı değil, yine Meclisle alakalıdır diye herhangi bir şey söz konusu değil. Biz kararımızı verdik. Gireriz ve girdiğimiz gibi de çıkarız. Bunun kimse de ne önünü ne arkasını karıştırmasın. Çıkma kararını verdik, kendilerine de durumu bildirdik ve bu işte böylece bitmiştir.” dedi.

Askeri okullar yönetmeliğindeki “irticai faaliyet” ifadesinin terörle iltisaklı ve irtibatlı olarak değiştirilmesi ve muhalefetin bu konudaki eleştirilerine ilişkin değerlendirmesi sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin bu tür eleştirilerine alışık olduklarını söyledi.

İrticai faaliyetin farklı bir olay olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama terörle irtibatlı veya iltisaklı olan faaliyetler ayrı bir olay. Bu bir yasal düzenleme değildir, bir yönetmeliktir. Bakanlık veya bakanlıklarımız bu tür yönetmelikleri zaman zaman ülkemizin veyahut da ordumuzun huzuru için yaparlar. Bu da bu vesileyle atılmış bir adımdır, alınmış bir kararır.” diye konuştu.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights