İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Onlar değil biz …

Sibel Yeşilmen

ABD’ye mesaj bu kez Çanakkale’den gitti. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD’ye teröristlere desteğinizi kesin dedi.

Çanakkale ziyaretinde açıklamalarda bulunan Bakan Akar şunları söyledi: Sizler, burada olduğunu iddia ettiğiniz DEAŞ terör örgütüne karşı mücadeleden bahsediyorsunuz ve binlerce kilometre öteden geliyorsunuz. Bizim sınırlarımızın dibinde teröristler var. Nasıl endişe duymayacağız? Tüm muhataplarımıza ‘Teröristlerle birlikte olmayın, onları desteklemeyin, onlarla ilişkinizi, onlara yardımlarınızı kesin. Çünkü DEAŞ ile mücadele böyle yapılmaz. DEAŞ ile göğüs göğüse mücadele eden tek ordu TSK. 4 bin 500 teröristi etkisiz hâle getiren ordu, Türk ordusu. Eğer orada bir sıkıntı varsa biz sizlerle beraber terörle mücadeleye varız.’ diyoruz. Fakat diğer taraftan da teröristlerin hakkımıza, hukukumuza saldırılarına müsaade etmeyeceğimizi de bilmelerini istiyoruz.”

Rusya, ABD ve diğer müttefik ülkelerin verdikleri sözlere uymasının gerekliliğini ifade eden Bakan Akar, “Diyoruz ki teröristlere olan desteğinizi kesin, ilişkinizi kesin, bunları desteklemeyin, bunlardan vazgeçin. Bunlarla bir yere varamazsınız. Sizin müttefikiniz, sizinle iş birliği yapabilecek güç: Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Dolayısıyla terör ile mücadelede dayanacağınız dayanak Türk Silahlı Kuvvetleridir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir diye kendilerine hatırattık, hatırlatıyoruz.”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin harekâtında herhangi bir tahdit yok. Bizim tek amacımız Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda, mevcut kurallar çerçevesinde ülkemizin, milletimizin hakkını, hukukunu korumak. Bunun için yapılması gereken ne varsa bundan sonra da yapmaya hazırlanıyoruz. Ne zaman, nerede, ne yapmak gerekiyorsa, neyi gerektiriyorsa yeri ve zamanı gerektiğinde Türk Silahlı Kuvvetleri bugüne kadar olduğu gibi gereğini yaptı, bundan sonra da yapmaya devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Diyoruz ki teröristlere olan desteğinizi kesin, ilişkinizi kesin, bunları desteklemeyin, bunlardan vazgeçin. Bunlarla bir yere varamazsınız. Sizin müttefikiniz, sizinle iş birliği yapabilecek güç: Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Dolayısıyla terör ile mücadelede dayanacağınız dayanak Türk Silahlı Kuvvetleridir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir diye kendilerine hatırattık, hatırlatıyoruz.”

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights