İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kriz patlak verdi…”Gelme, iptal ediyorum”

Sibel Yeşilmen

Türkiye-İsveç ilişkilerinde kriz yaşanıyor. Terör örgütü PKK/YPG’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türkiye’yi hedef alan terör eylemi üzerine, İsveç Meclis Başkanı Andreas Norlen’in 17 Ocak’ta Türkiye’ye yapmayı planladığı resmi ziyaret, Meclis Başkanı Mustafa Şentop tarafından iptal edildi.

Öte yandan İsveç’in Ankara Büyükelçisi bugün terör örgütü yandaşlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan propagandasıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, terör örgütü PKK/PYD/YPG yandaşlarınca dün Stockholm’de gerçekleştirilen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da hedef alan terör propagandasıyla ilgili Büyükelçi Herrström Bakanlığa çağırılarak Türkiye’nin tepkisi ifade edildi.

Herrström’e, bu eylemin şiddetle kınandığı ve protesto edildiği güçlü ifadelerle bildirildi.

İsveç’in Üçlü Ahitname ile verdiği taahhütlerin açık bir şekilde ihlali olan ve Türkiye’nin açıkça tehdit edildiği bu tür terör eylemlerine müsaade edilmemesi talebi Herrström’e iletildi.

Herrström’e, Türkiye’nin eylemin faillerinin tespit edilerek gerekli işlemlerin yapılması ve İsveç’in taahhütlerini yerine getirmesi yönündeki beklentisinin de altı çizildi.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights