İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şaşırtan açıklama

Son güncelleme tarihi 15 Ağustos 2021

Haber: Sibel Yeşilmen

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, “Taliban’la bazı görüşmelere varıncaya kadar şu anda ilgili kurumlarımız çalışıyor. Hatta belki ben bile onların lideri durumunda olacak olanı kabul etme durumum olabilir. ” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afgan halkının içine düştüğü durum çok çok sıkıntılı durum. Talibanla bunların yaşadığı süreç çok sıkıntılı. Çünkü eğer üst düzeyde bunları kontrol altına alamazsak. Bunlar kontrol altına alınamadığı takdirde Afganistan’daki barışı sağlamamız da mümkün olmaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerek İran kapısından gerek Irak’tan duvarlarımızı ciddi oranda yükseltiyoruz. Buralarda yükselen duvarlar bu düzensiz göçün ülkemize girmesini engellemek için.” dedi.

Erdoğan, “Yakalanan Afgan düzensiz göçmenlerin önemli bölümü yetkili kurumlarımız tarafından tekrar Afganistan’a sınır dışı ediliyor. “Herkes şunu bilsin ki Türkiye yol geçen hanı değildir. Bütün bunları biz ölçüyoruz, biçiyoruz, adımımızı da ona göre atıyoruz.” diye konuştu.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights