İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Hiçbir zaman vazgeçmedik”

Haber: Sibel Yeşilmen

Cumhurbaşkanı Erdoğan AB ülkelerinin Ankara’daki Büyükelçileri ile bir araya geldi. Erdoğan, “Nihai hedefimiz olan tam üyelikten hiçbir zaman vazgeçmedik.” dedi. “Brexit ile beraber artan belirsizlik ancak Türkiye’nin Avrupa ailesinde hak ettiği yeri almasıyla giderilebilecektir.”” diye konuştu. Erdoğan, “Ülke olarak uzun vadeli bakış açısıyla olumlu gündem oluşturmak ve ilişkilerimizi yeniden rayına oturtmak için hazırız. ” mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajları şöyle:

Son dönemde AB’nin Kıbrıs Türk tarafıyla hiçbir teması olmamıştır. AB, Kıbrıs meselesinin çözümünde nasıl kolaylaştırıcı bir rol oynayabilir”

Doğu Akdeniz’i bir rekabet alanı olmaktan çıkartıp uzun vadeli çıkarlarımıza hizmet edecek bir iş birliği havzası haline getirmeliyiz.”

Hiçbir geçerliliği olmayan maksimalist haritalar üzerinden ülkemizin sahillerine hapsedilme girişimlerine itiraz ediyoruz.”

Yunanistan gerilimi tırmandırmaktan vazgeçmeli

“Yunanistan’la 25 Ocak’ta başlayacak istikşafi görüşmelerin yeni bir dönemin habercisi olmasını umuyorum.”

“Fransa ile ilişkilerimizi vizyoner bir yaklaşımla yeniden ele alarak gerilim hattından kurtarmak istiyoruz.” –

“Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin içinde yer almadığı hiçbir denklemden Akdeniz barışı çıkmayacağı artık anlaşılmıştır.”

Nihai hedefimiz olan tam üyelikten hiçbir zaman vazgeçmedik.

“Avrupa’nın güvenliği Türkiye’nin güneydoğu sınırlarından başlıyor. NATO’da beraberiz. Bizi neden terörle mücadelede yalnız bırakıyorlar?” –

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights