İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SON DAKİKA-Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Biden açıklaması

Haber: Sibel Yeşilmen

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazı çıkışı açıklamalarda bulundu. Önceki gün New York’ta Türk basın mensuplarıyla yaptığı basın toplantısına atfen ABD Başkanı Biden’a ilişkin açıklamalarına değindi ve şunları söyledi:

Sorulan bir soru üzerine şu ana kadar beklediğim sayın Biden ile olan görüşmelerde o istenilen netice değil, şu an da aynı şeyi düşünüyorum, aynı şeyi söylüyorum. Zira bizim İki NATO ülkesi olarak bizim çok daha farklı bir konumda olmamız gerekir. Eğer beklenen noktada değilsek bunları da ifade etmek gerekir. Ben şu ana kadar ABD’deki liderlerinin hiç biriyle böyle bir sorun yaşamadım. ama şu anda maalesef böyle bir konumdayız. Amerika şu anda terör örgütlerine beklenenin çok çok üstünde destek veriyor. Mücadele etmesi gerekirken onlara yüklü miktarda silah araç gereç destekleri veriyor. Tabii bir NATO ülkesi olarak butür yaklaşımlar olduğu sürece bizim de bunları dünya kamuoyu ile paylaşmamız gereklidir.

“Sayın Putin’den beklentilerim farklı”

Benim Sayın Putin’den beklentilerim çok daha farklı. Zira Suriye’de rejim maalesef bizim için ülkemizin güneyinde adeta bir tehdit oluşturuyor. Burada dost ülkel olarak da sayın Putin’den daha doğrusu Rusya’dan bir dayanışmamızın gereği olarak farklı yaklaşımlar bekliyorum. Bu mücadeleyi de güneyde birlikte yürütmemiz lazım. Şu anda görüldüğü gibi ABD, Suriye ile de pek iniltili değil. Burada şimdi kim var, İran, Rusya ve biz varız. Burada eğer orayı da barış havzası haline dönüştüreceksek aramızda görüşmemiz şart. Bunları görüşeceğiz. Rusya ile ikili münasebetlerimizi çok daha ileri taşımanın gayreti içerisindeyiz. Zira hedefimiz 100 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşmak.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights