İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sakın Çavuşoğlu duymasın!!!

Sibel Yeşilmen

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Almanya ziyaretinde sarfettiği ve sosyal medyada çok eleştiri alan, “Turisti gören herkesi aşılayacağız” sözü henüz tazeliğini korurken, turist bekledğimiz ülkelerden birisinden gelen bir haber dikkat çekti. Çavuşoğlu belki bu sözü ile Almanya’ya garanti vermeye çalışıyordu ama Birleşik Krallık, Covid-19 ile ilgili olarak Kırmızı listesini güncelledi. Yeni bir seyahat uyarısında bulundu ve Türkiye’yi Maldivler ve Nepal ile birlikte Kırmızı listeye ekledi.

Buna göre, Türkiye , 12 Mayıs’tan itibaren İngiltere’nin kırmızı seyahat yasağı listesine ekleniyor. Karar, en son bilimsel verilere ve pek çok uzmanın halk sağlığı tavsiyelerine dayanılarak alındı.

12 Mayıs Çarşamba 04:00’ten (İng. saati) itibaren, son 10 günde Türkiye’de bulunmuş veya Türkiye üzerinden geçiş yapmış, oturum izni olan Britanya, İrlanda & üçüncü ülke vatandaşlarının hükümet onaylı bir tesiste 10 gün karantinada kalmaları gerekecek. Son 10 gün içinde Türkiye’de bulunmuş veya Türkiye üzerinden geçiş yapan diğer ziyaretçilerin İngiltere’ye girişi reddedilecek.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights