İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çavuşoğlu ve Malta Dışişleri Bakanı Bartolo Trablus’ta

Haber: Sibel Yeşilmen

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, hatırlanacağı gibi, 17 Haziran’da sürpriz bir ziyaretle Libya’nın başkenti Trablus’ta üst düzey ziyaretlerde bulunmuştu. İşte bu ziyaretin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu kez Maltalı mevkidaşı Evarist Bartolo’yla birlikte bugün Libya’da.

Çavuşoğlu ve Malta Dışişleri Bakanı Earist Bartolo ilk olarak Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez El-Sarraj’la bir araya geldi. Çavuşoğlu, ” Libya halkı ve meşru yönetimle dayanışmamızı sürdüreceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Çavuşoğlu,Libya’da görüşmelerinin ardından açıklama yaptı. 

– Libya’yı en iyi anlayabilecek ülke Türkiye’dir. Hem Libya’ya destek olmak gerekiyor hem de Avrupa ülkeleriyle Libya arasında bu konuda bir iş birliğinin tesis edilmesi gerekiyor. Avrupa Birliğinin güçlü destek vermesi lazım. Bunun çok boyutu var. AB’nin sözünde durmadığını, mutabakat olsa da bunu uygulamadığını da elbette unutmamamız gerekiyor. Her iki tarafın yararına adımlar atılması gerekiyor Sahil Güvenlik Komutanlığımızla birlikte iki tane botu Libya’ya veriyoruz. Buradaki botların tamirini de yapacağız.  her ne kadar resmi olarak ilan edilen bir ateşkes olmasa da sahada bir sükunet var. Şimdi halk hizmet bekliyor. Temel ihtiyaçlarının acil karşılanması lazım. Elektrik, su, temizlik, toplu taşıma gibi birçok hizmetin verilmesi lazım. Bu konularda biz Libya’ya destek veriyoruz. Ekonomik kalkınması konusunda neler yapabileceğiz, bu anlamda da ilişkilerimizi nasıl geliştireceğiz? Geçmişte firmalarımızın burada yatırımları var, yarım kalan yatırımlar var, alacakları var. Bunlar da zaten bir komisyon halinde görüşülüyor. Gelecek hafta bir heyet Türkiye’ye gidecek. Bunları da çözüm çerçevesinde ele aldık.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı diğer görüşmelerine ilişkin paylaşımları ise şöyle:

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights