İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yine insan hakları, demokrasi vurgusu…

Haber: Sibel Yeşilmen

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman Ankara’da temaslarda bulundu. Sherman görüşmeleri sonrasında yaptığı tüm açıklamalarda Biden yönetiminin vazgeçilmezi demokrasi ve insan hakları vurgusu yaptı.

Sherman Dışişleri Bakanı Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Yapılan siyasi istişarelerde, Türkiye-ABD ilişkilerinin stratejik niteliği teyit edilmiş, bölgesel konularda görüş alışverişi yapılmış, terörizmle mücadelenin önemi vurgulanmıştır.2 denildi.

Sherman ise görüşmeleri ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden aniden çekilmesi, derin bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Toplumsal cinsiyete dayalı şiddetin küresel ölçekte artmasıyla birlikte, kadın haklarını dünya genelinde desteklemek hepimiz için her zamankinden daha önemlidir.Ankara’da ST ortaklarıyla kaygıları ve Türkiye’de ST’yi destekleme yollarını ele aldık. ABD, topl. cinsiyet eşitliği, kadınların & kız çocuklarının güçlendirilmesi & LGBTQİ+ haklarının korunması gibi insan hakları konularında sarsılmaz bir kararlılığa sahiptir.Bugün Ankara’da mevkidaşım DİB Yrd. Önal’la Afganistan, Suriye & bölgesel konular üzerine verimli bir görüşme yaptık.4 milyondan fazla mülteciye verdiği desteği sürdüren Türkiye’ye müteşekkiriz.İnsan hakları, demokrasi & hukukun üstünlüğünün önemine de değindik.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights